sep 052011
 

Een aantal bekende/invloedrijke gitaristen

Hieronder volgt een opsomming van enkele bekende en invloedrijke gitaristen. Het is geenszins een volledige lijst, maar ga gewoon eens luisteren naar deze gitaristen en probeer inspiratie op te doen of bezoek de concerten die deze bekende gitaristen geven.

Jeff Beck                 Een Engelse rockgitarist (1944) heeft gespeeld in The Yardbirds, The Jeff Beck Group en Beck, Bogert & Appice. Verder op vele albums mee gewerkt. Jeff Beck is 2 maal opgenomen in de Hall of Fame.

 

Pete Townshend    Een Engelse rockgitarist (1945), zanger, componist, voornamelijk bekend van de rockband The Who.

 

George Benson       Een Amerikaanse jazzgitarist (1943) en zanger.

 

B.B. King                Een Amerikaanse blues gitarist en singer-songwriter (1925). Bekend om zijn expressieve zang en gitaarspel. B.B. is opgenomen in de Hall of Fame.

 

Dave Matthews       Een Zuid-Afrikaanse zanger, songwriter en gitarist (1967) meest bekend van de Dave Matthews Band.

 

Prince                      Een Amerikaanse zanger, songwriter en gitarist (1958) met vele top 10 hits op zijn naam. Prince is opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

 

Keith Richards        Een Engelse rockgitarist, singer-songwriter (1943) en medeoprichter en bandlid van The Rolling Stones.

 

Brian May               Een Engelse rockgitarist, zanger en songwriter (1947) vooral bekend van de band Queen.

 

Angus Young          Een in Schotland geboren (1955) Australische rockgitarist, songwriter en medeoprichter van de band AC/DC.

 

Les Paul                  Lester William Polster (1915) Een Amerikaanse Jazz en countrygitarist, songwriter en uitvinder. Ook bekend voor zijn ontwikkeling van de solid body elektrische gitaar.

 

George Harrison     Een Engelse rockgitarist, songwriter en zanger (1943) meest bekend van The Beatles. Later van The Traveling Wilburys.

 

David Gilmour        Een Engelse rockgitarist, songwriter en zanger (1946) bekend van Pink Floyd en solowerk.

 

Eddie Van Halen    Een Nederlands/Amerikaanse rockgitarist en songwriter (1955). Medeoprichter en leadgitarist van de rockband Van Halen.

 

Richie Sambora      Een Amerikaanse rockgitarist en singer-songwriter (1959). Leadgitarist van de rockband Bon Jovi.

 

Stevie Ray Vaughan         Of SRV is een Amerikaanse rockgitarist, zanger en songwriter (1954) en bekend ook samen met zijn band Double Trouble.

 

Kirk Hammet          Een Amerikaanse hardrockgitarist en songwriter (1962) en bandlid van Metallica.

 

Carlos Santana        Een Mexicaanse/Amerikaanse rockgitarist (1947) vooral bekend als gitarist van de band Santana

 

Slash                        Saul Hudson is een Engels/Amerikaanse gitarist (1965) vooral bekend als leadgitarist van de Amerikaanse hardrock band Guns N’ Roses. Later bekend van Slash’s Snakepit en Velvet Revolver.

 

John Frusciante      Een Amerikaanse gitarist, zanger en songwriter (1970) het meest bekend als de leadgitarist van The Red Hot Chili Peppers.

 

Jimmy Page             Een Engelse gitarist en songwriter (1944) bekend van the Yardbirds, maar vooral van Led Zeppelin

 

Steve Vai                 Een Italiaans/Amerikaanse rockgitarist, songwriter en zanger (1960), begonnen bij Frank Zappa in de band en later solo.

 

Joe Satriani              Een Italiaans/Amerikaanse rockgitarist en multi-instrumentalist (1956), begonnen als gitaarleraar en later onder eigen naam bekend geworden en de vele samenwerkingsverbanden en studio/tour werkzaamheden.

 

Eric Clapton           Een Engelse blues/rock gitarist en singer-songwriter (1945). Bekend van The Yardbirds, Cream, John Mayall and the Bluesbrakers, Blind Faith, Derek and the Dominos en later onder eigen naam.

 

Mark Knopfler        Een Engelse gitarist, zanger, songwriter en filmmuziekcomponist (1949) vooral bekend als leadgitarist van Dire Straits en The Notting Hillbillies en later onder eigen naam.

 

Eric Johnson           Een Amerikaanse gitarist (1954) vooral succesvol in het instrumentale rock genre.

 

Jimi Hendrix           Een Amerikaanse gitarist en singer-songwriter (1942). Hij wordt wereldwijd beschouwd als de beste elektrische gitarist in de geschiedenis van de rock muziek.

 

Chuck Berry           Een Amerikaanse gitarist en singer-songwriter (1926). Een van de pioniers in Rock & Roll muziek.

 

Bo Diddley              Een Amerikaanse gitarist en singer-songwriter (1928). Speelde een belangrijke rol in de overgang van blues naar Rock and Roll muziek.

 

Hank B Marvin       Een Engelse gitarist (1941) en vooral bekend van de begeleidings-band van Cliff Richard en The Shadows.

 

Django Reinhardt   Een Belgische jazz/gypsy gitarist (1910). Een van Europa’s eerste bekende jazzgitaristen en is voor vele latere gitaristen een inspiratiebron.

 

Wes Montgomery   Een Amerikaanse jazz gitarist (1923). Hij wordt beschouwd als een van de grootste jazz gitaristen.

 

Jan Akkerman         Een Nederlandse gitarist (1946). Bekend van Brainbox en Focus en later solo.

 

Frank Zappa           Een Amerikaanse gitarist, componist en filmregiseur (1940). Bekend van The Mothers of Invention en Captain Beefheart. Zappa’s muziek is niet in een bepaalde categorie in te delen.

 

Robert Fripp           Een Engelse gitarist en songwriter (1946). Vooral bekend van de progressieve rockband King Crimson.

 

naar volgende pagina >>>